Betrouwbare vakantieveilingen

Betrouwbare vakantieveilingen

Een vakantie kunnen boeken voor maar heel weinig geld? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn! Vandaar dat veel mensen twijfelen aan de betrouwbaarheid van vakantieveiling sites.

Maar is deze achterdocht wel terecht? Veilingen voor kunstwerken beginnen ook altijd met een laag bedrag, dus waarom zou dit ook niet voor vakanties kunnen werken?

Misschien omdat het bestaan van vakantieveilingen relatief nieuw is en mensen dus eerst de kat uit de boom willen kijken. Vakantieveilingen zijn over het algemeen betrouwbaar, je moet er alleen voor zorgen dat je op een goede site zit.

Sites

Er bestaan verschillende sites waar vakantieveilingen worden gehouden. De bekendste hiervan is wel vakantieveilingen.nl. Deze site is betrouwbaar. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je wordt opgelicht door vakantieveiling. De vakanties die daar worden geveild worden namelijk door de reisinstanties zelf aangegeven en dus niet via particulieren. Op deze manier is een vakantie boeken of winnen dus even betrouwbaar als het boeken van een vakantie via een vakantiebureau. Er bestaat dus altijd wel de kans dat de vakantie misschien mooier lijkt dan die daadwerkelijk is. De hotelkamer kan bijvoorbeeld niet schoon zijn, maar dit zijn risico’s die je bij het boeken van elke vakantie loopt.

Particulieren

Bij sommige sites bieden particulieren ook hun vakantie aan, dit gebeurd bijvoorbeeld wel eens via marktplaats. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat door bepaalde omstandigheden een vakantie niet door kan gaan. Een tante komt bijvoorbeeld te overlijden, waardoor de vakantie afgezegd moet worden. Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je proberen om je vakantie te verkopen aan iemand anders. Op deze manier hou je er zelf ook nog wat geld aan over en kun je iemand anders weer blij maken.

Niet vooraf betalen

Koop je een vakantie via een particulier, betaal dan nooit vooraf. Bij een particulier weet je nooit zeker of iemand je op wilt lichten. Neem dus het zekere voor het onzekeren. Zorg er eerst voor dat alle papieren in orde zijn en dat je die kunt zien en maak dan pas het geld over. Op deze manier beperk je het risico om opgelicht te worden.

Vakantie veilingen

Vakantieveilingen zijn over het algemeen redelijk betrouwbaar. De kans dat je wordt opgelicht is erg klein, zeker als je bij een grote bekende veilingsite mee doet aan een vakantieveiling. Vakantieveilingen zijn een leuke manier om kans te maken op een goedkope vakantie. Vaak begint een veilig vanaf 1 euro en middels een link kun je zien hoeveel een vakantie normaal kost. Op deze manier ga je dus nooit meer bieden dan normaal, dus als je wat wint ben je altijd goedkoper uit. Elke veiling heeft een bepaalde duur. Een veiling kan bijvoorbeeld dus 30 minuten duren, elke minuuut wordt de pagina ververst en kun je dus zien of mensen al meer hebben geboden voor de vakantie. Vind je dat de biedingen te hoog worden, dan stop je dus met bieden zodat je niet meer gaat betalen dan je eigenlijk had gewild. Als je geluk hebt kun je op deze manier dus een leuke, goedkope vakantie winnen.

Copyright 2018 vakantie-veiling.org