Ervaring met vakantieveilingen

Ervaringen met vakantieveilingen

Vakantieveilingen zijn erg populair. Dat is ook niet zo gek, want je kunt zelf bepalen hoeveel je uit wilt geven voor een vakantie, hotel of bungalow.

Een vakantieveiling houdt het volgende in: op een site staat bijvoorbeeld een vakantie aangeboden en hierop kun je bieden (meestal vanaf een bepaald bedrag). Tot een bepaald tijdstip kun je dan op deze vakantie bieden en degene die het hoogste geboden heeft heeft dan gewonnen en wint de vakantie.

Dit kan natuurlijk erg lucratief zijn, zowel voor het bedrijf als voor de consument. Je kunt natuurlijk aan heel veel biedingen meedoen en een keer geluk hebben en een hele goedkope vakantie winnen. En voor de bedrijven kan het ook heel goed uitpakken. Sommige bestemmingen zijn zo populair dat mensen er erg veel geld voor over hebben.

Vakantieveilingen.nl

De bekendste site van vakantieveilingen is wel vakantieveilingen.nl. Hier vind je aanbiedingen voor:

Op deze site kun je gratis bieden op vakanties, maar ook op andere dingen, zoals concerten en bioscoopkaartjes. Elke veiling heeft een bepaalde duur, sommige duren maar 10 minuten en kunnen dus erg spannend zijn. Bij veilingen van korte duur is de kans erg groot dat op het laatste ogenblik de prijzen opeens heel erg omhoog gaan. De veilingen beginnen vanaf 1 euro, maar al snel wordt hierop overgeboden natuurlijk.

De prijs voor een vakantie

Als je een vakantie weet te bemachtigen ben je bijna altijd goedkoper uit dan dat je een reguliere vakantie boekt en anders zou je natuurlijk niet zo slim zijn. Bij elke veilig wordt er namelijk een link gegeven van de oorspronkelijke aanbieder en hier kun je dus zien wat de vakantie normaal gesproken zou kosten. Bied je dus meer dan dit bedrag dan ben je natuurlijk een dief van eigen portemonnee.

Ervaringen van mensen

De meeste mensen die wel eens hebben geboden op vakantieveilingen vinden het vooral erg leuk en spannend. En als ze op deze manier een goedkope vakantie weten te boeken is het natuurlijk helemaal mooi meegenomen, maar je wint natuurlijk vaker niet dan wel. Sommige mensen zijn in het begin wel eens bang dat ze bijvoorbeeld opgelicht kunnen worden via zo’n veilingsite, maar dit is bijna nooit het gevoel. Maar het gebeurd bijvoorbeeld wel eens dat de omschrijving niet helemaal klopt met de werkeljkheid. Dan blijkt er bijvoorbeeld opeens geen ontbijt bij het hotel te zijn in begrepen, dat soort dingen. Maar het winnen van een vakantie die helemaal niet bestaat zal je niet gebeuren.

Research op internet

Het is natuurlijk hartstikke goed dat je een beetje achterdochtig bent en wilt weten of je zo’n veilingsite kunt vertrouwen. Het klinkt misschien ook wel te mooi om waar te zijn, bieden op een vakantie vanaf 1 euro. Ga dus vooral op zoek op het internet naar ervaringen van andere mensen. Dan zul je erachter komen dat er genoeg mensen zijn die meerdere malen iets hebben gewonnen via zo’n veiling en daar tevreden over waren. Als je al deze positieve reacties leest zul je waarschijnlijk een stuk relaxter mee gaan doen aan zo’n vakantieveiling.

Copyright 2018 vakantie-veiling.org