Opgelicht door vakantieveilingen

Opgelicht door vakantieveilingen

Opgelicht door een vakantieveiling, het is waarschijnlijk de ergste nachtmerrie van iedereen die wel eens op een site zit om te proberen via een vakantie veiling een vakantie te bemachtigen.

Gelukkig worden mensen bijna nooit opgelicht via vakantieveiling sites. Zeker bij de grote en bekende sites, zoals vakantieveilingen.nl. Op deze sites worden de vakanties aangeboden via reisbureau’s, dus de kans om dan opgelicht te worden is vrijwel nihil.

Maar je moet natuurlijk wel altijd op je hoede zijn, dit geldt vooral wanneer je op sites komt die je nog niet kent of wanneer er bijvoorbeeld een vakantieveiling georganiseerd wordt door een particulier. Wees dan altijd voorzichtig en stort geen geld voor je bewijs hebt gekregen van de vakantie.

Ervaringen

De ervaringen van de meeste mensen over vakantieveilingen zijn erg positief. Een kleine research op het internet zal je dit laten zien. Sommige mensen hebben zelfs vaker dan 1 keer een vakantie weten te bemachtigen door middel van een vakantieveiling. En als je het meer dan 1 keer doet dan ben je natuurlijk niet opgelicht, anders zou je wel erg dom zijn. Soms zijn mensen wel teleurgesteld in de kwaliteit van de vakantie of het interieur van de hotelkamer bijvoorbeeld, maar dit gebeurd natuurlijk ook bij mensen als ze een vakantie boeken via een normaal reisbureau.

Te mooi om waar te zijn

De meeste mensen zijn bang voor oplichters, omdat ze het vaak te mooi klinken om waar te zijn. Vakantieveilingen die beginnen bij 1 euro, dat kan toch niet waar zijn. Maar veilingen van dure kunstwerken werken ook op deze manier, dus waarom zou dat niet voor vakanties kunnen opgaan? Het is alleen een nieuw concept, dus mensen moeten er in het begin waarschijnlijk aan wennen. In het begin waren mensen ook wantrouwens om producten via het internet te kopen en vooraf te betalen, maar tegenwoordig doen we bijna niet meer anders en vragen we ons geen seconde af of het product wel bij ons thuisbezorgd zal gaan worden.

Oplichters

Heel soms worden mensen opgelicht door vakantieveilingen en dan gebeurd dit vaak door particulieren. Zij bouwen dan even snel een eigen site in de lucht en op deze manier verdienen ze snel geld. Mensen denken te betalen voor een mooie vakantie, maar betalen in feite voor gebakken lucht. Als meerdere mensen hierin intrappen zijn de oplichters natuurlijk snel rijk. Ga dus alleen bieden op vakantieveiling sites waarvan je weet dat ze al een tijdje bestaan en waar je positieve verhalen over hebt gelezen op het internet. Op deze manier weet je dat je met een betrouwbare site te maken hebt.

Goed checken

Ga je dus voor het eerst mee doen aan vakantieveilingen? Check dan eerst goed de site en lees over ervaringen van andere mensen. Heb je niks kunnen vinden over de site, vertrouw er dan niet op en geef je geld niet weg, voordat je enigzins bewijs hebt van je vakantie. Op deze manier voorkom je dat je wordt opgelicht en kun je dus gaan genieten van een goedkope vakantie.

Copyright 2018 vakantie-veiling.org